Advarsel!

ADVARSEL !

Hjælp dig selv og dine medborgere i Veksø!

I Veksø forekommer der pt. et stigende antal indbrud i private hjem og byens institutioner mv.

Underboring: Tyven borer et hul i vinduesrammen og stikker noget igennem for at vippe håndtaget op og derved kunne åbne vindue eller terrassedør og komme ind i dit hjem.

HVAD DU KAN GØRE FOR AT SIKRE DIG OG DIN FAMILLIE !

Lav en egen risikovurdering af dit hjem, find de svage punkter:

Låse: Test din nøgler/låse, mange ældre låse er nemme at dirke op, måske er dine låse ikke gode nok og bør udskiftes?

Vinduer: Mange “ældre” vinduer har ruden monteret udefra, holdt på plads af trælister, det er derfor nemt at afliste vinduet og tage det ud og af denne vej komme ind i dit hjem!

Du kan sikre vinduer af denne type ved at afmontere trælisterne (listerne trænger måske også til at blive skiftet – da de typisk er den del af vinduet som først går til pga. af fugt mv) . Indkøb fugemasse “sanitets silikone” og fug / udfyld mellemrummet mellem vindues glas og rammen på vinduet. Det vil besværliggøre at udtage ruden. Monter så nye lister efterfølgende.

Kontroller vinduernes lukkemekanisme: Kan vinduet åbnes ved “kun” at vippe et håndtag op? Er det ! tilfældet – så er det også muligt at komme ind ved *underboring.

Du behøver ikke skifte vinduet for at sikre det. Lige her og nu ! kan du binde en snor i vinduet og til en genstand i rummet som vil vælte med et BRAG når vinduet åbnes (snoren strammes). Det er dog kun effektivt hvis du er hjemme. Der findes en række effektive metoder til at sikre vinduer fra at blive åbnet ved underboring på markedet.

Der findes dog ingen sikring imod at vinduer knuses, men det er ikke noget tyve bryder sig meget om – det larmer ret meget!

Alarmer: Der findes en lang række alarmer på markedet med og uden vagttjeneste, det er for omfattende at behandle emnet her på siden. Derfor undersøg selv markedet ved behov.

Overvågning: Som med alarmer findes der et utal af foto og video overvågnings systemer på markedet til priser fra under 1000,- kroner og op til mange, mange tusinde. Generelt kan systemerne deles op i 2 kategorier:

  • Lukkede systemer, kamera og videooptager lokalt i bygningen / dit hjem.
  • Åbne systemer, kamera med forbindelse til eksterne enheder uden for bygningen. Her fungere kameraet med kabel til telefonnettet, trådløst via GSM (mobil nettet) eller internet forbindelse. I begge tilfælde sendes billeder / video til en central server der levere real time informationer til din mobil / en PC som SMS / MMS eller e-mail. Nogle systemer giver dig også adgang til at kalde kameraet op og se hvad der sker i hjemmet.

 


Hvad Du kan og bør som borger i Veksø !

Først og fremmest skal du være opmærksom på dine omgivelser, du er hjemmevandt i Din by, Dit kvarter. Du kender dine naboer deres biler mv.

Ser Du noget som ikke er som det plejer! så find din indre “Sherlock Holmes” frem – sammen med dit kamera eller video, blyant og papir mv. begynd med at gøre dig selv synlig for personen som er suspekt, tage en masse billeder / video og gør det gerne fuldt synligt, Dine rettigheder til at tage billeder er klart defineret i lovgivningen

“har du samtidigt aftalt med dine naboer at du må fotografere på deres ejendom – kan du ikke bagefter blive straffet for at gøre det” . Se hvad loven siger lige her!

Ser Du noget mistænkeligt !

Så er den bedste måde at informere politiet på, ved at kontakte 114, hvor man via en guide hurtigt kommer til en person, der kan tage imod oplysningerne fra dig. Politiet har et system, der hurtigt fanger op på informationerne og vurderer, hvorvidt der er behov for en udrykning til stedet.

Er der tale om ”indbrud i øjeblikket” , hvor du bliver overrasket af en indbrudstyv, eller bemærker at der eksempelvis er et indbrud i gang hos naboen eller genboen, tøv ikke: ring 112.

Politiets kørende beredskab i Nordsjællands politi vil være dem, der i akutte tilfælde rykker ud til de hændelser, som borgerne rapporterer om.

Politiet kan også kontaktes:

Hvis du som borger har oplysninger i relation til mistænkelige forhold (hændelser man har observeret, kendskab til personer, der laver kriminalitet, varer der eksempelvis bliver afsat billigt og mistænkeligt etc.) som ikke umiddelbart kræver at politiet akut kommer til stedet, så kan man sende en mail til følgende e-mail adresse: nsj-vest@politi.dk Denne mailadresse bliver checket kontinuerligt (mange gange om dagen).

eller du kan kontakte:

Frederikssund politi på tlf.: 4731 1448 !

eller henvende sig til:

Nordsjællands Politi i Egedal
Stenløse Centret 45 (nu Egedal centret)
3660 Stenløse

Åbningstid:
Torsdag kl. 16.00 – 18.00

Det er helt i orden at bliver vred !!!!! Men gør ikke noget som kan bringe dig selv i en farlig situation, heller ikke selv om at tyven er en lille splejs som du nemt føler at du kan håndtere. Du risikere at komme i en slem kattepine hvis du forløber dig og måske dasker til ham/hende lidt for hårdt.

. Det er set at en civil anholdelse af en indbrudstyv har resulteret i at forurettede som oplevede indbrud i sit hjem, er kommet i fængsel for at “fange” tyven. og at tyven er blevet tilkendt erstatning for de skrammer som han har pådraget sig ved at blive fanget på fersk gerning af en civil person!

Ring hellere 112 og vent på at politiet når frem !

Skriv et svar