HM Magrethe II, suser gennem Veksø

Huraaaa………

Dronningen

En beretning fra dagen,  Dronningen skulle komme og bese vores flotte GENFORENINGSSTEN!

En hel skole, en halv by – ventede tålmodigt på alle Veksøeres Droning skulle komme -ankomme her til Veksø og se vores flotte nymalede Genforenings sten, hilse på os glade royalister.

  Det trak dog lidt ud og vi frøs godt og grundigt, de små begyndte at græde og blive utålmodige. Men nu -når vi havde sat børnene og os selv op til at skulle hilse på vores Dronning. Og havde sat hele flag alleen op i Bygaden.  Taget fri  fra arbejdet for at byde velkommen – velkommen til vores lille bitte by hvor HM Dronningens forfader Chr. d. 7. har haft sin gang. Ja så var forventningerne  jo meget høje….

 Vi oplevede så et ægte ræs – med en kortege af motorcykler – med MEGET flotte blå blink ankomme, tæt jaget af ”Men in Black” i store biler –  Nu endeligtbørnene JUBLER!, Alle smiler Ja! Ja! Nu! Sker det Vores Dronning kommer – “hun kommer “og standser”, stiger ud beser vores gamle GENFORENINGSSTEN –  (som lige er blevet malet op). Hilser på børn og voksne – glædes ved at vi har lagt kræfter i at gøre Dronningens oplevelse så flot og festlig som man nu kan, børnene er parat til at vifte med flag – “måske” OG Endeligt kom så den store og flotte limousine med Danmarks Dronning inden i.”

 

 Wooushhhh… sagde det-    +1 time i  kulde og støvregn blev belønnet med ca. 1/200 sek. glimt til vores Kongehus. som helt sikkert havde fået et stort klip i kortet for den hastighed der blev præsteret i Bygaden…. hvis altså der havde været fartkontrol.

Hvis jeg dog bare havde instillet kamaraet på en 1000/sek. så “måske” havde vi i Veksø også set at Dronningen havde været på besøg. Børnene græd, de voksne tabte mælet, men grinte så helt vildt efter oplevelsen.…

Oplevelsen kan ikke beskrives….. I andet end i billeder:

PD001

Uden at kende til Dronningens besøg, så foreslog jeg min gode ven Finn. at vi måske skulle gøre noget ved den – den noget kedelige og mosbegroede sten ved byens flagstang, en gang i løbet forråret/sommeren 2014. Finn var som sædvanligt frisk og med på ideén til fordel for vor by -og opgaven blev sat igang.

Jeg anskaffede sæbe mv. og cyklede op til stenen adskillige gange og gav den en ordentlig omgang algefjerner/sæbe, så den kunne blive ren og malerbar. (sponsereret af www.3670.dk)

PD002

Her har Finn haft gang i at dokumentere projektet hvor vi sammen forskønner den gamle sten.

PD002_1

Her er det Finn som lige må strækker ben, efter at have malet endnu en række bogstaver op med sort maling.

bar_flare_mw

At det så pludseligt forlød at Dronningen nu vil kome forbi og bese vores arbejde, der blev vi sgu godt nok lidt benovede…. Det viste sig dog også bare at være det rene pjat-

Her er den virkelige historie som jeg har oplevet den:

En lokal politikker melder ud at Dronningen ikke alene vil køre igennem Veksø, men også vil standse ved og også vil bese vores GENFORENINGSSTEN. Wauuu! Alle tænder af, kæmpe event….!

Op kommer naturligvis Fastelavnsklubbens flotte og nymalede FLAGALLE, kommunens folk havde dog været lidt tidligere ude med et lille antal (undskyld-ret kedelige og  falmede stænger som de havde sat ved genforeningsstenen), fred være med det. De kan jo ikke vide at der er en flagalle på vej….
Så oprandt dagen,

D001Omkring Genforeningsstenen samledes byens borgere sig stille og roligt.

D003

Læssevis af børn blev kørt på plads.

D002

Alle øvede sig i at byde velkommen –

især alle de mange børn fra Veksø skole

PD002_3

Nu sker det! “PRESS”et er på – SørenD004 som står klar med den store linse…

D005

 Se de holder hånd!
stickman_pointing_right_lw
HUN KØRTE DEN VEJ ! 

PD002_2

Klik og se  tv_reporter_cameraman_lcSørens “Brakning News ” fra selve dagen….

Dronningen

 Hvor er man på en eller anden måde, bare lidt skuffet eller hvad?

santa_riding_sleigh_mc

Næste event bliver meget mere populært – Juletræet bliver snart tændt; Og det står HELT STILLE – I meget LANG TID! Og hvis vognen kommer som den plejer – så bliver der mulighed for at køre langsomt gennem bygaden – nemlig i hestevogn – udstyret med en til to flotte hestekræfter….

Smil fra mig til jer alle !